De bewogen geschiedenis van een markant schoolgebouw

De expositie over het historische gebouw van openbare scholengemeenschap Het Erasmus aan de Sluiskade Noordzijde 68 (tegenwoordig de vestiging HAVO/VWO) was van 14 januari tot en met 7 mei 2017 te zien in het Huis van Katoen en Nu in Almelo. Het was een groot succes! De expositie heeft veel bezoekers getrokken, zoveel zelfs dat de expositie nog werd verlengd tot 7 mei.

Het bestuur van Het Huis van Katoen en Nu heeft ons afgelopen jaar gevraagd om een expositie te houden over het markante gebouw. Ze gaven als reden dat het een van de mooiste oude gebouwen van Almelo is. Een mooi compliment, dat wij natuurlijk beamen! Vandaar dat we hebben besloten dat we hier graag aan mee wilden werken.De expositie ging o.a. over de architectuur van het gebouw. Er werden vijf belangrijke periodes uit de geschiedenis van het schoolgebouw uitgelicht, deze periodes zijn deels gekoppeld aan verbouwingen aan het pand.

Een groep van 25 bovenbouwleerlingen uit de Kunststroom zijn actief betrokken geweest bij de voorbereidingen, zij hebben voor de decoratie van de expositieruimte gezorgd. Zo hebben twee groepjes borden gemaakt om de vijf periodes er uit te lichten, een ander groepje heeft de bakfiets -die een prominente plek heeft in het Huis van Katoen en Nu- aangekleed, weer een andere groep leerlingen heeft kubussen gemaakt met daarop de oude logo’s van Het Erasmus en er is een groep geweest die een zwevend entree heeft gecreëerd.

Expositie Het Erasmus

Projectleider expositie Het Erasmus